Chevre Chaud
En perfekt lunch dessa våriga dagar!
Chevre chaud
Chevreost, ca 100 g per person
Vetemjöl
1-2 ägg
Ströbröd
Skär chevreost i godtyckligt tjocka skivor, ca 2 cm och lägg dem i en hög på skärbrädan.
På samma skärbräda häller du upp en hög med vetemjöl och en med ströbröd, och vispar upp ett ägg i en skål.
Hetta upp en stekpanna med ganska mycket smör/olivolja i och ta en chevrebit och tryck ned båda sidor i mjölet. Sedan vänder du runt chevrebiten i ägget och sist doppar du den i ströbrödet. När smöret har fräst och precis tystnat lägger du ned chevrebitarna i stekpannan och steker dem gyllenbruna.
Dessa lägger du på en salladsbädd du förberett (ruccola, spenat, isbergssallad, paprika, schalottenlök, tomat osv ta vad du gillar) med dressing. Om du vill är det också gott att strö över valnötter.
Den ultimata dressingen till sallad
1 msk dijonsenap
0,5 msk rödvinsvinäger (eller vitvinsvinäger eller balsamvinäger)
0,5 msk honung
Salt peppar
1 dl olivolja eller rapsolja, jag föredrar den senare då olivolja ibland kan ta över all smak.
Blanda runt alla ingredienser utom oljan, helst i en burk med lock så du kan skaka, annars i en skål med en sked. Sedan tillsätter du några droppar av oljan och skakar/blandar, ytterligare ca en matsked och skakar/blandar, sist resten. Detta är för att det inte ska skära sig. Skaka jättemycket, allt vad du kan, så har du en tjock glänsande dressing. Om den har blivit för stark är det bara att ta i mer olja, är den för svag tar du mer vinäger. Hackad vitlök är också gott att ha i, prova dig fram.
