receptbyj.blogg.se

Här lägger jag upp recept jag gillar och rekommenderar restauranger i Stockholm

Köttfärsås och spaghetti

Publicerad 2014-03-12 14:25:59 i Allmänt, lunch, middag,

Nu ska jag utan exakta mått skriva hur jag gör köttfärssås. Det är verkligen så himla gott om man inte äter det för ofta, och gör sig perfekt i lunchlådor. Jag tar två tredjedelar nötfärs och en tredjedel fläskfärs till att börja med, fläskfärsen tycker jag gör det hela lite saftigare. Det fräser jag i olivolja och smör. När det är nästan helt brynt tillsätter jag massa pressad vitlök, jag brukar ta en hel vitlök till en sats. Sedan gul lök som jag skär i ganska stora bitar, det känns lite lyxigt på något sätt, med lök i stora bitar. Salt och peppar redan nu. Sedan tärnad tomat, det är inget måste men känns lite fresh att ha i, krossade tomater ett eller två paket, men inte för mycket så det blir tomatsås. Tomatpure och rött vin, så mycket som du har (rött vin är inget måste). Jag tillsätter även en tesked socker alltid när jag gör något med tomatsås, från en av de bästa scenerna i Gudfadern om ni sett den. Nu låter du detta koka upp och sen sänker du värmen och låter det puttra så länge du har tid med, men minst tio min. Koka upp vatten i en rymlig kastrull med mer salt än du tror(typ en MATsked till en stor kastrull), det gör att spaghettinblir fastare (osmos) och frächare. Ta verkligen upp pastan i tid, nästan lite tidigare än när den precis är klar, för när den ligger i den varma kastrullen utan vatten efterkokas den alltid pyttelite. Jag gillar inte att spola pasta i kallt vatten och avstanna kokningen på det sättet. Häll i lite olivolja så spaghettin inte klippar ihop. Smaka av köttfärssåsen och om du vill ha den lite krämigare kan du prova att ha i en burk creme fraiche, det gillar jag. Servera med flingsalt, svartpeppar och parmesanost. Här också med en sallad med mozarella, päron, olivolja och balsamcreme. 
 

Kommentarer

Postat av: lisa mattsson

Publicerad 2014-03-18 15:55:27

asså hur gott är det inte med rödviiiin i mmm så mustigt och gott!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela