Kyckling med vitlök och grädde
Detta är en snabb rätt som blev väldigt god. Ultimat för lunchlådor också. Stek kycklingfile i strimlor i olivolja (eller rapsolja, eller smör). Skär kycklingfilen längs med fileen så att säga, alltså längs med fibrerna, eller var det nu är, annars känns det som man förstör uppbyggnaden. Så skär varje kycklingfile i kanske sex, sju strimlor och dela sedan dem på mitten. Stek på hög värme. Många är så rädda för att steka med mycket värme, men om man inte gör det så kommer kyclingen att puttra i sitt eget äckliga vatten och det blir inte bra så put the heat on. Jag kör max. Det är en non stick panna, i en gjutjärnspanna är det kanske inte så bra att köra max. Blanda om så det inte bränns och tillsätt massa hackad vitlök. Jag tog en hel vitlök, alltså hela med alla klyftor(till två pers), då blir det bra smak. Häll på jättemycket nymald svartpeppar och salta, det finns väl inget värre än smaklös mat och stek ett tag men inte för länge så kycklingen blir torr. Stek till all kyckling har fin gyllenbrun färg. Tillsätt om du har en skvätt vitt vin och låt det bubbla upp, annars kan du tillsätta lite vatten med buljong. Häll sedan på grädde till du blir nöjd och låt det snabbt koka upp och sen sänker du värmen så det småputtrar. Om du vill kan du tillsätta några droppar kinesisk soja, ni vet den vanliga mushroom soy eller vad den heter så blir det lite finare färg. Jag hade sugarsnaps hemma som jag adderade på slutet, det blev fräscht. Servera med ris som har blivit klart med en smörklick och lite salt. Very nice meal!!!!! Glömde ta bild för det var så gott.