receptbyj.blogg.se

Här lägger jag upp recept jag gillar och rekommenderar restauranger i Stockholm

Grill On! Marinad och sås

Publicerad 2014-05-16 20:06:26 i Allmänt, middag,

Denna marinad passar till det mesta men är nog optimal till kycklingfilé. Att göra egen är bättre än att köpa färdig marinad pga tre saker 1 det är billigare 2 det är godare 3 du slipper massa e:s och sånt. 
Jag grundar med rapsolja, häller på vitlök i rätt stora bitar, honung, kinesisk soja (ta ej för mycket så det blir wokfeeling! men ändå så det blir lite fin färg), salt och peppar och kanske lite basilika. Sen lägger jag i kycklingfiléerna som jag sköljt av i kallt vatten och sen torkat(ibland luktar det lite unket när man öppnar ett paket med kycklingfilé visst! Så det känns fresh att göra). Sen låter man det gosa ihop sig så länge man har tid med(om längre än en timme i kyl med plastfolie) Sen grillar man. Låt detta bli sommaren du ansvarar för grillen. 

En god sås att ha till provade jag precis:
Gräddfil, vitlök, chili, honung, olivolja och basilika blandades med salt och peppar. Det var gott. Det var gott att den var lite tunnare än Creme fraiche såser. Det optimala är att köra 50/50 gräddfil Creme fraiche men de funkar var för sig.  



Glad sommar!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela