Supergod vegetarisk lasagne
Detta måste ni prova!! Det känns så himla fresh att inte äta kött, oavsett i vilken form, det känns lättare och bättre för kroppen. Kött är ju så gott men ja, det är nice utan ibland också. Jag fick receptet av vår granne som har gjort det flera gånger. Ursprungligen kommer det från en vegetarisk mattidning som inte finns längre som hette typ grönt och gott. Here's how you do it:
Ca 6 portioner
2 zucchini (svenska börjar komma nu!)
2 morötter (köp svenska ekologiska)
2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
1 röd chili
Ett paket krossade tomater (köp inte konserv, det är bättre med tetrapak för konservburkar avger någon farlig metall har jag hört!!!!!)
1 dl grädde
2 tsk salt
0,5 tsk socker
Några varv svartpeppar
En halv kruka basilika (valfritt)
Ett paket fryst bladspenat (som helst ska vara tinad!)
2 pkt (300 g) fetaost
Ett paket färska lasagneplattor eller 8-10 torra lasagneplattor
Riven ost att strö över
Ugn 225 grader.
Halvera morötte r och zucchini på längden, och halvera halvorna, och skiva därefter upp i centimeterstora bitar. Hacka löken och vitlöken och chilin (ta med kärnorna if you like it hot) och fräs allting i olivolja eller annat fett. Efter några minuter tillsätter du de krossade tomaterna, grädden, saltet, sockret, pepparen och basilikan. Det får puttra i 10 min. Sedan tar du 1/3 av tomatsåsen och fyller en ugnsform med, lägger på hälften av lasagneplattorna, och sedan hälften av spenaten (som du kramar ur vattnet om den är tinad) och hälften av fetaosten som du smular över. Sedan tar du hälften av tomatsåsen som nu är kvar, lasagneplattor, spenat och fetaost och sen avslutar du med det sista av tomatsåsen och toppar med riven ost. Ugnen 225 grader i 25 min. Ett superrecept!



