Fisktacos
Detta är en perfekt rätt att göra en fredagkväll. Det går ganska snabbt att laga, men det är relativt dyra ingredienser och lite trixigt men det är trevligt att äta sen och väldigt gott! Det man äter är en jättehärlig läskande salsa, pankopanerad torsk i bitar och en yoghurtsås. Jag kommer inte gå med exakta mått utan ni får gå på er känsla.
Salsa:
Mango
Tomater
Rödlök
Avokado
Chili om man vill
Limesaft
Fisksås
Sesamolja
Fisk
Pankopanering (som ströbröd men lite större)
Ägg, vetemjöl, salt
Torskfile i bitar
Smör
Yoghurtsås
Matlagningsyoghurt
Chiliflakes
Hacka ihop allt till salsan och blanda om och låt stå och suga åt sig alla smaker. Bara några droppar sesamolja och fisksås, det är inget måste. Låt stå framme helst med plastfolie över om en lite längre tid. Blanda ihop yoghurtsåsen och ställ in den i kylen fram till servering.
Skär upp torskfilen i mindre bitar och häll upp vetemjöl, ett vispad ägg och panko blandat med flingsalt i olika tallrikar. Doppa fiskbitarna först i mjölet, sen ägget och sist pankot. Jag brukar ta fem bitar i taget och köra som ett rullande band. Hetta upp massa smör och rapsolja i en stor stekpanna och stek fiskbitarna till de har färg på båda sidorna, kolla också att det är klart. Köttet ska vara vitt och helst skiva sig lätt. Servera alltsammans med stora krispiga salladsblad, om ni vill med små tortillabröd, om ni vill med jalepenos.




