Perfekt gyllenbrunt stekt kycklingfilé
Till dessa salladstider som analkas har jag kommit på det! Hur man får perfekta kycklingfiléer. Man steker dem på medium hard värme i olja (jag använder rapsolja, olivolja är lite fränt ibland men går bra). Kycklingfiléerna ska du ha sköljt av i kallt vatten, tagit bort de värsta vita bitarna på, och delat upp i naturliga mindre bitar (brukar bli en större och två mindre). Dessa saltar och pepprar du och bankar sedan ut med en kötthammare. Så saltet och pepparen verkligen åker in. När de har fin stekyta tas alla ut(stek i omgångar om det är mycket kyckling så inte plattan blir kall om för många läggs i) När plattan är fortfarande varm, och tom, ringlar du i honung som du låter bubbla upp(och pudrar över lite spiskummin, det är gott) och steker sedan kycklingfiléerna där till de är genomstekta.

Alltså
1. Stek utbankade kycklingfiléer med salt och peppar i rätt het panna i olja
2. Ta ur, hetta upp honung och lägg i igen.
Serveras med
Bulgur, sallad och fetaost typ
(Det är jättegott att göra en fetacreme med Creme fraiche och smulad fetaost)(eller Creme fraiche, gräddfil, citronsaft, olivolja, basilika)
