Vegetarisk lasagne
Jag älskar kött men ibland känns det fräscht att undvika det. Jag tror allt och alla mår bättre av att ha kanske en eller två köttfria dagar i veckan. Då är detta ett lätt alternativ! Inte så mycket disk heller, en skärbräda, en kastrull och en ugnsform typ. Detta är ett av få recept jag har kvar från hemkumskapen i högstadiet, men det håller än och är dessutom perfekt för lunchlådor.
3 portioner, go double eller trippel
1 gul lök eller några shalottenlökar
Vitlök, några klyftor
I burk/förpackning krossade tomater
Torkad oregano om du gillar det
250 g keso
Lasangeplattor typ 6 st avlånga
Ost att strö över toppen
Ugn 225 grader!! Hacka löken i mindre bitar och koka upp med tomaterna. Tillsätt oregano och låt puttra i några minuter. Nu kan du leka lite och addera en tesked socker och en skvätt rödvin för att få en fylligare sås, eller så struntar du i det, det blir jättebra ändå. Varva sedan tomatsås med lasagneplattor och keso i en passande form. I den ordningen, du börjar alltså med tomatsåsen, sedan plattorna, keson, tomatsåsen osv. Strö över riven ost på toppen och salta och peppra ganska mycket och kör över lite mer oregano så blir det fint. Supergott!!
