Våfflor
Detta är ett riktigt bra recept på våfflor, dagen till ära! Vispad grädde i smeten gör våfflorna frasiga. Ha aldrig socker i smeten!!!!!!!!!!!
4 dl vetemjöl
3 dl vatten
Lite lite salt
4 dl vispgrädde
En liten klick smör
Vispa mjöl, vatten och salt, lättast gjort med elvisp, och låt stå och svälla en timme. Om du har bråttom räcker det med några minuter, då kan du förbereda det andra så länge. Vispa grädden ganska hårt och blanda i smeten, vispa inte för mycket nu, utan blanda. Smält lite smör på det heta järnet och häll på ungefär exakt en deciliter smet per omgång. Du behöver bara ha smör första omgången. Ta loss våfflan med en träsmörkniv, eller iallafall med något som inte kan leda ström, ifall att. Lägg aldrig våfflor på varandra då blir de mjuka, hellre på en stor plåt med bakplåtspapper. Fast man ska ju helst äta våfflorna direkt :))
Servera med
Kallt vispad grädde och god sylt
Glass
Gräddfil, rom och rödlök
Ost och rökt tunnt skivad skinka
Grädde och chokladsås
Om ni vill prova ett till recept som är hur frasiga som helst, blanda 1 dl vatten med 3 dl vetemjöl och lite lite salt, sedan hälften av 4 dl ganska hårt vispad grädde, som du låter stå och svälla ett tag till du blandar i resten av grädden.
