receptbyj.blogg.se

Här lägger jag upp recept jag gillar och rekommenderar restauranger i Stockholm

Comfort food

Publicerad 2015-04-28 10:37:45 i Allmänt, snabb ensammiddag,

Min största comford food, alltså tröstmat typ, är potatis. Jag älskar potatis. Jag tror inte att det är så farlig som alla tror för det är en växt rakt upp och ner. Jag tror den innehåller nyttiga saker. Man behover inte äta det varje dag men ibland är det så himla gott. Tror isåfall det är bättre än både pasta och ris och bröd. Jag gör två grejer när jag är lite nere och ledsen. 

1. Potatismos :
Koka skalade (om du orkar det går att bara skölja av dem lite) ekologiska potatisar (i bitar om du vill att det ska gå snabbare) till de är mjuka. Värm lite röd mjölk i ett glas i micron med en klick smör (du behover inte micra men bra att det är varmt när det blandas annars blir det lite kallt). Mosa potatisen med en potatisstöt(eller vad de nu heter, eller en potatispressare) och häll sen på mjölken med smöret och en eller två äggulor och  blanda men vispa helst med elvisp. Jag tänker till tre potatisar knappt en deciliter mjölk, en fet klick smör kanske 20-25 g och en äggula men två för extra lyx (spara vitorna o gör äggviteomelett morgonen efter eller maränger) Tillsätt lite salt och peppar eller lite lite muskotnöt. Mald såklart. 

2. Potatis i ugn :
Skölj ekologiska potatisar och strimla dem (typ tre till fyra skär på längsen o sen lika många på den andra sidan så det blir strimlor) och lägg på en plåt med generösa rapsoljeringlar. Salt och lite peppar. Jag brukar ta bakplåtspapper till det mesta för att slippa diska men till just detta ska du inte göra det för det blir bättre yta på potatisen rakt på plåten. In i ugnen typ varmluft 210 grader. Rör om någon gång. 

Antingen kan man äta dem bara som de är eller med någon slags dipp. Bea är alltid gott men nu provade vi att blanda Creme fraiche och riven ost och det blev så himla gott. Det är gott till nachos också, som ett komplement till guacamole. Feel better! Puss 


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela