Bondomelett
Nu kommer ett bra recept! Detta gör jag om jag är hemma en dag utan några rester och om jag är hungrig för det mättar. Alltid när man kokar potatis kan man koka några extra och ha på lut i kylen, det är alltid gott att steka upp eller att använda som i omeletten jag gör nu :




1 portion
1-3 kokt potatis (beroende på storlek)
1/3 gul lök
2-3 ägg
God ost
(Skinka)
(Tomat)
Stek potatisen i skivor eller bitar, jag brukar skära den med en matkniv direkt över stekpannan. Som fett använder jag nästan bara rapsolja eller annan neutral vegetabilisk olja nuförtiden. Skär ner några lökskivor också och stek på medelhögvärme till potatisen är gyllene och löken mjuk. Lök ska aldrig ta färg vad jag förstått. Slå på två eller tre slarvigt uppvispade ägg (jag hade två denna gång) och låt steka till det har stelnat i kanterna. Då lossar du dem och låter det rinniga rinna ner där så det också stelnar. Du vippar alltså stekpannan. När det är nästan stelnat på översidan (se till så det inte bränns på undersidan, kanske behöver du sänka värmen) lägger du där på några tjocka skivor god ost (vi hade cheddar hemma nu) och sen viker du över omeletten på mitten som på bilden och låter den steka i typ en min så osten hinner smälta. Stjälp upp på tallrik och ät med några schyssta greens! Mal över svartpeppar och eventuellt lite flingsalt.
Du kan även ha i skinka och tomat och oliver osv när du steker potatisen. Hopps det smakar!



