receptbyj.blogg.se

Här lägger jag upp recept jag gillar och rekommenderar restauranger i Stockholm

Eko eko! Snabbt utbytesterminstips!

Publicerad 2015-11-13 18:17:46 i Allmänt,

Har ej glömt denna blogg!! Anledningen till min frånvaro är helt enkelt att jag denna hösttermin är på ett utbyte i Frankrike och har begränsade, väldigt begränsade, möjligheter, att laga mat. Klart jag kunde visa er alla bulgur och feta- sallader jag äter, eller berätta hur många gånger i veckan jag äter pasta, eller rekomendera en alldeles grym fransk ost, som finns att köpa.. långt borta. Jag har  haf ganska fullt upp också. Men måste tipsa er om detta! 
 
Studentig tonfiskpasta 
 
Tonfisk på burk är väl inte det mest spännande som finns, men det är nyttigt, mättar och är inte för dyrt. Miljöaspekten har jag dock inte så bra koll på! Någon annan? 
 
En gul lök, eller två chalottenlökar, i tunna halvskivor. Fräs i olivolja på högsta värme till det börjar hända grejer, då sänker du till medel. Får ej ta färg! Ha i lite hackad vitlök. Häll i mer olja om det blir torrt. Den behöver inte vara så finhackad men ni slippar iallafall diska de hemska vitlökspressarna. Tillsätt en burk tonfisk(pressa ut allt vatten den ligger i så gott det går uhä). Känns konstigt att steka det va! Brukar äta som den är i röror, men det kommer bli bra. Efter någon minut tillsätter du färdig tomatsås på burk, typ med smak "provencal", eller bara en burk krossade tomater. Salt och svartpeppar. Vill du lyxa till denna rätt hackar du i bladpersilja på slutet, nyttigt och så gott. Servera med nykokt al dente pasta! På med lite riven parmesan om du har. Men köp aldrig färdig"riven"(mixade rester måste det vara) parmensan! Helt annan grej att riva själv. Äter detta ofta. Oftast utan parmesan. Hej då!
 
När jag ändå är inne kan ni få se den del av vad jag ätit här! 
 
Älskar att handla här i Frankrike, råvarorna är mycket bättre tycker jag.
 
Klassisk quinoasallad med fetaost
 
Pasta, tomatsås, fetaost, och ett.. kokt ägg
 
God burgare! 
 
Brunch
 
Raclette
 
Sallad med "chevre frais", alltså typ färsk chevre. Gott!!! Svårt att hitta bulgur och quinoa här, har bara hittat en affär som har det, och då är det en blandning av de båda, som på bilden. Men väldigt god blandning!
 
Rökt lax med stekt potatis, lök och persilja med chevre frais.
 
Älskar matmarknaderna här!
 
En till brunch
 
Köper ofta champinjoner och steker och har i sallader.
 
Sallad, stekt potatis, lök o champinjoner med ägg, chevre och sallad. En salig blandning.
 
Fresh! Äter knappt kött längre. 
 
Macaron 
 
Hungrig efter tennis. På salladen är min dressing med olivolja, balsamvinäger och vitlök.
 
Rökt lax igen 
 
Stekt potatis igen med en supergod chevre
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela