receptbyj.blogg.se

Här lägger jag upp recept jag gillar och rekommenderar restauranger i Stockholm

Fredagsmys

Publicerad 2014-12-04 22:51:00 i Allmänt, middag, snacks,

Bästa stunden på hela veckan tycker jag är när man slutar skolan (only thing ive tried so far, men kan tänka mig att när man slutat jobbet ger en liknande känsla), har en jobbig men AVKLARAD vecka bakom sig, hänger med massa fredagsglada människor, och sen handlar lite nice grejer som inte tar så lång tid att laga men ändå inte är familjen dafgårds frysrätter och sen kommer hem tar ett eventuellt glas vin och bara har det trevligt. Detta är då ett förslag att äta till. 
 
1 Charktallrik. Köp en eller två mozarellor och glöm att skära den i bitar utan bryt!! den, alltså ha rena händer och bryt den, kläm den och bryt lite. Det ser väldigt lyxigt ut. Finhacka en tomat utan kärnor(det blir så vattnigt) som du fördelar över, hacka försk timjan över (basilikan är ju given, men lite kul att prova timjan, jag gillade det, det gav lite mer tyngd på ett bra sätt), ringla över den finaste olivoljan du har hemma tillsammans med flingsalt, balsamvinäger och svartpeppar. Med detta på en helst träskärbräda för den där rustika feelingen lägger du lite tunnskivade skivor av parma eller/och serano. Jag bad om fem skivor av varje, i charkdisken och det kostade typ 10 kr per sort och blir så himla gott och lyxigt. Denna tallrik kan såklart vidgas, med ostar och lite gott bröd eller chips.
 
2. Salmalax. Denna dyra men klar att äta råa lax är lite rolig att prova. Första gången jag använde den. Man kan göra sushi bla på den men nu ska du få två andra fräscha alternativ. Det första är att bara servera den i skivor över "seaweed", alltså sjögräs. Där jag handlade fanns bara en färdig sallad bakom disken så jag tog en liten burk av det. Det var väldigt gott men man vill inte äta mycket av det så det räcker med lite!! Variant två: Gör en salsa på mango, avokado, gurka,  koriander, lime, chili om du vill, lite sesamolja och lite fisksås. Sjukt gott och fräscht
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela