Spansk Tortilla
Detta har jag nu hakat upp mig på och jag har gjort det tre gånger de senaste fyra dagarna, typ. Ni vet en sån där rätt liten kompakt "potatiskaka" man kan köpa inplastad och värma upp i ugnen eller steka, och sen servera i tårtbitar typ till chark o rött vin. Den är ju så jäkla god. Här är min hemgjorda variant. Jag ska försöka fundera hur man kan få den mer kompakt, antar att det skulle vara att göra den långsammare i ugn. Återkommer om det! Dittills får ni köra med den här, som är perfekt till brunch, lunch eller middag. Har sist av alla börjat gilla örtsalt, det är grymt att ha på.
Min första variant - 1 person
Två mindre potatisar eller en stor
Två ägg
Olivolja
Riv den skalade potatisen eller skär i små små bitar. Jag finner verkligen harmoni när jag står och skär saker och hatar och diska så för mig är det ett lätt val. Fräs det i smör/olja. Vispa upp två ägg slarvigt och häll över och smeta ut äggen så det täcker all potatis. Sänk värmen och låt steka klart. Servera med lite greens och massa örtsalt!!! Puss



