receptbyj.blogg.se

Här lägger jag upp recept jag gillar och rekommenderar restauranger i Stockholm

Billigare vegetarisk lasagne

Publicerad 2017-01-31 17:34:08 i Allmänt,

Har ju redan bloggat om en vegetarisk lasagne (http://receptbyj.blogg.se/2014/may/supergod-vegetarisk-lasagne.html ) men här kommer en ännu enklare och billigare (hej januari!) Fryst hackad spenat är otroligt mycket billigare än fryst bladspenat (ex för samma vikt: hackad 12:95 kr, blad 29:95 kr). Jag skäms lite men jag hade aldrig kollat upp prisskillnaden för jag tyckte att blad för godare och tänkte att hackad kanske man kan göra soppa med istället för att mixa bladspenat. Men nu är jag med i matchen. Tack Axel. Hackad spenat går bra att ha i lasagne och annan matlagning men som tillbehör som jag brukar göra till tex panerad fisk och potatis är blad verkligen i en annan division.
 
Värm en stekpanna och kastrull med lite olja och fräs hackad gul lök och vitlök i båda. I kastrullen häller du sen på krossade tomater och en skvätt balsamvinäger. I stekpannan häller du på hackad fryst spenat och låter den verkligen koka ett tag, jag inbillar mig att det kan finnas bakterier i den typ haha.. I här kan du även ha andra grönsaker som tex morötter, auberginne, zucchini, broccoli osv. Nu hade jag morötter och broccoli. Häll i en skvätt grädde eller creme fraiche. Salta och peppra båda. Det är klart när tomatsåsen har kokat några minuter. Jag brukar hälla i vatten i tomatförpackningarna så allt kommer med och sen koka i ca 7-10 min. Varva sedan tomatsås med lasagneplattor, spenatröran och någon ost (i den ordningen alltså tomatsåsen först), fetaost eller mozarella eller båda. Avsluta med tomatsås och sedan vanlig riven ost, om du har, och den eller det du hade i mitten. Ugn 180 grader typ i ca 30 min! Smaklig måltid och matlådor :) 
 
Jag hade en bit parmesan som jag hackade över på toppen
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela